La Generalitat activa una línia de finançament de 10 milions d'euros per fomentar la innovació oberta entre start-ups i empreses consolidades


ACCIÓ

La Generalitat de Catalunya ha activat una línia de finançament de 10 milions d’euros amb l’objectiu de fomentar i impulsar la innovació oberta entre start-ups i empreses consolidades. Aquesta línia de finançament per a l’emprenedoria corporativa, impulsada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, la gestionaran la pròpia ACCIÓ i l’ICF.

A través d’aquesta línia, l’entitat financera pública catalana co-invertirà fins a 10 milions d’euros -mitjançant préstecs participatius d’entre 50.000 i 200.000 euros-, en les empreses innovadores de nova creació que rebin una inversió del mateix import per part d’una empresa consolidada. La coinversió permetrà, d’una banda, que les start-ups puguin desenvolupar el seu model de negoci, i de l’altra, que les companyies més consolidades inverteixin en innovació i accedeixin a la que desenvolupen aquestes empreses emergents.

És una estratègia que neix després de detectar que la innovació més disruptiva prové de les empreses emergents i de la voluntat d’amplificar-ne el seu impacte a tota la indústria. Aquesta línia de finançament forma part del programa ‘Innovar a través d’start-ups’ impulsat per ACCIÓ, que dóna eines a les corporacions perquè dissenyin estratègies d’innovació basades en el treball conjunt amb empreses emergents.

Consulteu la notícia.