La Comissió Europea i EuropaBio obren dos nous premis en innovació i biotecnologia


Premis

La Comissió Europea i l'Associació Europea de Bioindústries (EuropaBio) engeguen un cop més dos dels seus premis dedicats a la innovació i la indúsria biotec.

El guardó de la Comissió Europea, l'European Union Women Innovators Prize, es convoca per segona vegada després de l'èxit de l'edició 2011 i premiarà tres dones que hagin fundat o cofundat empreses innovadores i les hagin dut al mercat amb èxit. En total, es repartiran 175.000 euros destinats a promocionar la innovació. L'únic requisit per a les candidatures, que es poden presentar fins al dia 15 d'octubre de 2013, és que les empresàries hagin rebut en algun moment de la seva carrera subvencions per part dels programes marc de recerca de la UE o del programa marc en competitivitat i innovació.

El premi de la patronal EuropaBio, d'altra banda, està dirigit a les petites i mitjanes empreses de tots els sectors de la biotecnologia: salut, agricultura i indústria. Amb un premi total de 10.000 euros, el Most Innovative European Biotech SME Award vol distingir les pimes biotec europees que hagin desenvolupat una solució innovadora a problemes de caire tècnic, social i mediambiental. Les inscripcions estan obertes fins el 10 de juny de 2013.

Així doncs, aquestes dues iniciatives aposten per enfortir el món de la biotecnologia i la innovació a Europa, l'una incentivant la participació femenina a la indústria i l'altra promocionant les petites i mitjanes empreses.