La 3a edició del Concurs VALORTEC premia els millors plans de negoci de tecnologies sorgides de les universitats catalanes


Premis VALORTEC

La 3a edició del Concurs VALORTEC, organitzat per la Generalitat de Catalunya a través d'ACCIÓ, ha premiat els millors plans de negoci de noves tecnologies sorgides de les universitats catalanes.

El concurs es divideix en dues categories que responen a les vies més comuns per transferir una tecnologia al mercat: la creació d'una spin-off o empresa de base tecnològica, i la comercialització d'una patent.

El guanyador del millor Pla de Negoci de Creació d'una Empresa ha estat el Departament de Química Analítica de la Universitat de Barcelona, que ha desenvolupat un producte pioner per mesurar la radioactivitat. Es tracta d'un producte sòlid que supera les limitacions dels sistemes actuals: no genera residus tòxics, té una durada més llarga i el seu cost és inferior. Es podrà aplicar en centrals nuclears, hospitals, farmacèutiques i laboratoris.

El primer premi corresponent a la categoria Pla de Negoci de Comercialització de Patents se l'ha endut el grup CELBIOTECH de la Universitat Politècnica de Catalunya, que ha ideat una nova substància líquida que permet la impermeabilitat dels materials. La primera aplicació prevista és per al paper i li aporta les propietats del plàstic. El nou producte suposa una revolució per al sector del packaging i una millora per al medi ambient.

L’objectiu final del Concurs VALORTEC és convertir el coneixement en negoci. La tercera edició ha rebut prop de 50 propostes, d’entre les quals el jurat n’ha escollit 20 (10 per categoria). Tots els finalistes han disposat d’un programa de formació de 25 hores per preparar el pla de negoci i han pogut presentar-lo davant d’especialistes en explotació de tecnologies.

El jurat del concurs està format per representants d’ACCIÓ, Centre CINC, Arvor Consulting, EAE Business School, IESE, Rousaud Costas Duran i Oficina Ponti. Els guanyadors han rebut una dotació econòmica de 5.000 euros en el cas dels primers premis, i de 2.000 euros els segons. A banda, tots gaudiran d’un servei d’assessorament gratuït per part dels membres del jurat i patrocinadors del concurs.

Consulteu més informació.