INNVIERTE mobilitzarà més de 150 milions d'euros per finançar empreses innovadores del sector biosanitari


CDTI

Durant els pròxims mesos, el programa INNVIERTE mobilitzarà més de 150 milions d'euros per finançar petites i mitjanes empreses molt innovadores de l'àmbit de la biotecnologia, farmàcia i tecnologies sanitàries. De la inversió total, el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), organisme dependent del Ministeri d'Economia i Competitivitat, finançarà entorn a 75 milions d'euros.

INNVIERTE té com a objectiu fomentar mitjançant capital risc públic-privat, el desenvolupament i la consolidació d'empreses innovadores, amb gran capacitat de creixement econòmic i un elevat potencial de retorn.

Recentment, s'han triat set entitats de capital risc especialitzades en tecnologies biosanitàries. En aquesta elecció s'ha valorat la capacitat de cadascuna d'elles per atraure partícips privats que donin suport a les companyies innovadores, no només en l'inici, sinó també en les fases de creixement i internacionalització.

Durant els pròxims sis mesos, el CDTI i les entitats seleccionades negociaran les condicions en les que s'efectuaran aquestes aportacions. Els fons tindran una majoria de capital privat i invertiran en condicions de mercat.

Des de la seva constitució, en 2011, el programa INNVIERTE ha dissenyat diverses iniciatives públic-privades en diferents sectors que han possibilitat invertir 28 milions d'euros en 32 pimes tecnològiques.

Consulteu més informació.