El Pla d'Actuació Anual 2013 compta amb 3.800 milions d'euros


mineco

El Ministeri d'Economia i Competitivitat, a través de la Secretaria d'Estat de R+D+i, ha publicat el Pla d'Actuació Anual 2013, que compta amb més de 3.800 euros entre subvencions i crèdits. Aquest document conté els recursos pressupostaris i el calendari previst per cadascuna de les actuacions de R+D+i a desenvolupar durant l'any en curs.

El Pla, que facilita la participació dels agents del sistema de R+D+i per competir per les ajudes i aconseguir els crèdits, descriu cadascuna de les accions que l'Administració General de l'Estat disposa per finançar la R+D+i. Es divideix en quatre programes:

- Programa Estatal de Promoció del Talent i la seva Ocupabilitat.
- Programa Estatal de Foment de la Recerca Científica i Tècnica d'Excel·lència.
- Programa Estatal de Lideratge Empresarial en R+D+i.
- Programa Estatal de R+D+i orientada als Reptes de la Societat.

El Pla Anual d'Actuació desplega les actuacions recollides en el Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació 2013-2016. En matèria de personal investigador, s'inclouen els quatre anys de contracte per les ajudes predoctorals (fins ara eren dos anys de beca i dos anys de contracte), una nova convocatòria de formació postdoctoral o contractes per gestors de R+D+i en empreses.

Respecte als projectes de R+D, que podran ser sol·licitats a través del programa d'Excel·lència i del de Reptes de la Societat, s'obre la possibilitat de que els beneficiaris de les convocatòries triïn la durada dels projectes, que podran ser de dos, tres o quatre anys. Així mateix, es contempla la possibilitat de que els grups de recerca comptin, a més de amb un investigador principal, amb un co-investigador principal (CO-IP), si bé, l'entitat tindrà com interlocutor únic al principal.

El Pla Estatal vol a més impulsar la participació de les empreses en tot el procés, tant en el finançament de la R+D+i com en la seva execució. Per això estableix programes que impulsen els projectes de col·laboració públic-privada, fomentant eines finançadores poc desenvolupades a Espanya, com el capital risc, i facilitant crèdits en condicions molt avantatjoses.

Consulteu més informació.