El Govern contempla augmentar un 73% els recursos destinats a la innovació empresarial si s'aproven els pressupostos


Conseller Baiget

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va anunciar ahir que el Govern contempla als pressupostos de la Generalitat un increment del 73% dels recursos destinats a la innovació empresarial, creixent dels 20,5 milions d’euros del 2015 als 35,5 milions d’euros enguany. Baiget va assegurar que “si finalment s’aproven els pressupostos, volem augmentar d’una manera substancial els recursos destinats a programes d’innovació”, subratllant que “és un compromís del Govern”.

“Volem acompanyar des del Govern al teixit empresarial català, que cada vegada hi hagi més empreses que innovin i que considerin la innovació un factor clau per la seva competitivitat”, ha explicat el titular d’Empresa i Coneixement durant la presentació, aquest dilluns al matí, del Baròmetre de la Innovació a Catalunya elaborat per ACCIÓ. Un document que posa de manifest que “més de la meitat de les empreses catalanes innova i que cada cop les empreses catalanes dediquen més recursos a la innovació: això ens obliga a fer més esforços”, ha sentenciat.

De fet, el Baròmetre revela que el 2015 el 24,1% de les empreses catalanes van adquirir o desenvolupar R+D. Es tracta d’un percentatge superior al registrat el 2014 (un 19,6% va declarar haver desenvolupat activitats d’R+D) i que apunta una tendència a l’alça, amb la previsió que aquest 2016 un 25% de les empreses catalanes haurà dut a terme activitats d’R+D.

Consulteu la notícia.