El CDTI inverteix més de 97 M€ per a 168 projectes de R+D+i empresarial


Logo CDTI

El Consell d'Administració del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) ha aprovat 168 nous projectes de R+D+i, per al que es mobilitzarà una inversió total de 122,53 milions d'euros, dels que el CDTI aportarà 97,77 milions. D'aquesta manera, aquest Centre impulsa la R+D+i empresarial i estimula la creació d'empreses de base tecnològica.

Cal destacar que 33 dels projectes aprovats pertanyen a la Línia Directa d'Innovació. Aquesta ajuda financera, operativa des de gener d'aquest any, té com a objectiu cofinançar, a través de prèstecs bonificats amb un tipus d'interès del 2%, projectes empresarials que impliquin la incorporació i adaptació de tecnologies que suposin un avantatge competitiu per a les companyies, així com processos de millora de tecnologies i adaptació a nous mercats.

Pel que fa a la resta de projectes aprovats, 125 són projectes individuals de R+D; 5 són desenvolupats en cooperació; 4 són Neotec i 1 pertany al programa Innternacionaliza, que té com a objectiu potenciar l'explotació internacional dels resultats de les activitats de R+D realitzades per les petites i mitjanes empreses espanyoles.

En el desenvolupament d'aquests projectes participen 170 empreses, de les quals el 66,5% són pimes i, d'aquestes, el 46% pertany a sectors de mitja i alta tecnologia. Del total de les companyies, el 44% sol·licita, per primera vegada, un prèstec al CDTI.

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial estima que la suma d'aquestes iniciatives suposarà la creació de 580 llocs de treball directes que mobilitzaran, a més, 909 llocs de treball indirectes. En total, 1.489 llocs de treball per al conjunt de l'economia.

Fons FEDER

El CDTI gestiona fons FEDER de la Unió Europea dedicats a la promoció de la R+D+i empresarial a Espanya. Vuitanta-dos dels projectes aprovats són cofinançats amb Fons Tecnològic i 18 d'ells rebran ajudes financeres del Programa Operatiu FEDER Madrid.

Consulteu més informació.