El CDTI inverteix més de 78 M€ per a 156 projectes de R+D+i empresarial


CDTI

El Consell d'Administració del Centro para el Dessarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) ha aprovat 156 nous projectes de R+D+i amb un pressupost total que supera els 101'45 milions d'euros. El CDTI aportarà més de 78'29 milions impulsant, d'aquesta manera, la R+D+i empresarial i estimulant la creació d'empreses de base tecnològica.

Dels projectes aprovats, 114 són projectes individuals de R+D; 6 són projectes consorciats de R+D en els que participen 13 empreses; 29 corresponen a la Línia Directa d'Innovació; 2 són projectes Neotec, programa que té com a objectiu el suport a la creació i consolidació de noves empreses de base tecnològica a Espanya, i 5 projectes de promoció tecnològica internacional -Internacionaliza- per l'explotació de resultats de R+D realitzats per petites i mitjanes empreses espanyoles.

En el desenvolupament d'aquests projectes participen 157 empreses, de les quals el 64% són pimes i, d'aquestes, el 41% pertany a sectors de mitjana i alta tecnologia. Del total de les companyies implicades, el 41% rep, per primera vegada, finançament del CDTI.

El Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial estima que la suma d'aquestes iniciatives suposarà la generació de 560 llocs de treball directes que mobilitzaran, a més, 762 llocs de treball indirectes. En total, 1.322 llocs de treball per al conjunt de l'economia.

El CDTI gestiona fons FEDER de la Unión Europea dedicats a la promoció de la R+D+i empresarial a Espanya. 41 dels projetes aprovats seran cofinançats amb Fons Tecnològic, 20 projectes tindran cofinançament procedent del Programa Operatiu FEDER Madrid i 4 rebran cofinançament del Programa Operatiu FEDER Navarra.

Consulteu més informació.