El CDTI inverteix més de 62 M€ per a 144 projectes de R+D+i empresarial


CDTI

El Consell d'Administració del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI) ha aprovat 144 nous projectes de R+D+i amb un pressupost total de 80,57 milions d'euros. El CDTI aportarà 62,11 milions d'euros impulsant, d'aquesta manera, la R+D+i empresarial i estimulant la creació d'empreses de base tecnològica.

Dels projectes aprovats, 101 corresponen a la segona convocatòria del programa EEA-Grants per a projectes de medi ambient i canvi climàtic, que compta amb cofinançament de l'Espai Econòmic Europeu; 24 corresponen a la Línea Directa d'Innovació; 18 són projectes individuals de R+D, i 1 pertany a la Línia d'Innovació Global.

En el desenvolupament d'aquests projectes participen 147 empreses, de les quals el 57% són pimes i, d'aquestes, el 33% pertany a sectors de mitjana i alta tecnologia. Del total de les companyies implicades, 49, és a dir, un 34%, rep, per primera vegada, finançament del CDTI.

El Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial estima que la suma d'aquestes iniciatives suposarà la generació de 440 llocs de treball directes que mobilitzaran, a més, 579 llocs de treball indirectes. En total, 1.019 llocs de treball per al conjunt de l'economia.

El CDTI gestiona fons FEDER de la Unió Europea dedicats a la promoció de la R+D+i empresarial a Espanya. Vuit dels projectes aprovats seran cofinançats amb Fons Tecnològic (2,19 milions d'euros d'aportació pública) i dos projectes tindran cofinançament procedent del Programa Operatiu FEDER Madrid (0,97 milions d'euros d'aportació pública).

Consulteu més informació.