El CDTI inverteix més de 43 M€ per a 66 projectes de R+D+i empresarial


Logo CDTI

El Consell d'Administració del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) ha aprovat 66 nous projectes de R+D+i, per al que es mobilitzarà una inversió total de 51'74 milions d'euros, dels que el CDTI aportarà 43'50 milions. D'aquesta manera, aquest Centre, que presideix Maria Luisa Poncela, secretària general de Ciència, Tecnologia i Innovació, impulsa la R+D+i empresarial i estimula la creació d'empreses de base tecnològica.

Cal destacar que 54 dels projectes aprobats pertanyen a la Línia Directa d'Innovació. Aquesta ajuda financera, operativa desde gener d'aquest any, té com a objectiu cofinançar, a través de prèstecs bonificats amb un tipus d'interès del 2%, projectes empresarials que impliquin la incorporació i adaptació de tecnologies que suposin un avantatge competitiu per les companyies, així com processos de millora de tecnologies i adaptació a nous mercats.

Les societats mercantils i les cooperatives es poden beneficiar d'aquestes ajudes que concedeix el CDTI i que estan cofinançades amb Fons Tecnològic, una partida especial del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dedicada a la promoció de la R+D+i empresarial a Espanya.

Pel que fa a la resta de projectes aprovats, onze són projectes individuals de R+D i un pertany al programa Innternacionaliza, que té com a objectiu potenciar l'explotació internacional dels resultats de les activitats de R+D realitzades per les petites i mitjanes empreses espanyoles.

En el desenvolupament d'aquests projectes participen 66 empreses, de les quals quasi el 70% són pimes i, d'aquestes, el 30'4% pertanyen a sectors de mitjana i alta tecnologia. Del total de les companyies, el 42% sol·licita, per primera vegada, un préstec al CDTI.

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial estima que la suma d'aquestes iniciatives suposarà la creació de 56 llocs de treball directes que mobilitzaran, a més, 270 llocs de treball indirectes. En total, 326 llocs de treball pel conjunt de l'economia.

El CDTI gestiona fons FEDER de la Unió Europea dedicats a la promoció de la R+D+i empresarial a Espanya, 57 dels projectes aprovats són cofinançats amb Fons Tecnològic i 4 d'ells rebran ajudes financeres del Programa Operatiu FEDER Madrid.

Consulteu més informació.