Gener 2020



Programa Cleantech Camp

Cleantech Camp

El programa d'acceleració Cleantech Camp va dirigit a start-ups, projectes empresarials o empreses no constituïdes del sector de les energies netes. Les principals àrees temàtiques són: biogas & hidrogen, circular economy, energy efficiency, IoT & AI Energy, renewable energies, smart cities, smart factory, smarts grids i sustainable mobility.

El programa constarà de 4 setmanes formatives cadascuna de manera diferent i en una localització diferent. La primera serà digital, la segona a Lisboa, la tercera a Barcelona i l'última a Madrid. A més s'organitzaran esdeveniments de networking i l'esdeveniment final amb els premis a Barcelona. Durant les setmanes de formació s'organitzen a més esmorzars en xarxa on els participants podran compartir l'experiència amb emprenedors i altres agents de l'ecosistema.

Durant el programa s'assigna un mentor que ajuda a desenvolupar el model de negoci i el investor pitch a cadascun dels participants.

Entre tots els projectes que participin en el programa se seleccionarà, el mes de juny, als tres amb major potencial, que rebran dotacions econòmiques de 20.000 (guanyador) i 5.000 euros respectivament (segon i tercer finalista).

El termini per a inscriure's finalitza l'1 de març de 2020.

Consulteu més informació



Programa d'acceleració CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona

CRAASH Barcelona és el programa d'acceleració més innovador de l'ecosistema de ciències de la vida i salut de la BioRegió de Catalunya. Té una durada de 12 setmanes i l'objectiu és ajudar els equips de recerca catalans a llançar amb èxit innovacions sanitàries de dispositius mèdics, diagnòstic i e/digital health per millorar la salut i l'atenció al pacient.

Els equips transfereixen la seva recerca al mercat guiats per mentors experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència a nivell mundial. Els equips també validaran el seu projecte en alguns dels millors ecosistemes de salut a EEUU (Boston) i Europa (Barcelona, París, Delft).

CRAASH Barcelona està organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT i EIT Health.

La convocatòria estarà oberta fins al 16 de març de 2020.

Consulteu més informació



Fons d'Emprenedors de Fundación Repsol

Fons d'Emprenedors Repsol

Ja està en marxa la 9a convocatòria del Fons d'Emprenedors que té per objectiu seleccionar startups amb projectes innovadors per a la indústria energètica, la mobilitat o l'economia circular, contribuint a una transició energètica més sostenible.

La present convocatòria va dirigida a startups en etapa pre-comercial o en fase comercial primerenca en les quals els fundadors tenen el control de l'empresa, això és, la majoria del capital social i els drets de vot, de cara a liderar la presa de decisions financeres i de progrés de projecte empresarial.

L'activitat empresarial de les startups haurà d'encaixar en algun dels següents àmbits:

ÀMBIT 1: Economia circular. Reciclatge i reutilització de residus i reducció d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en la indústria energètica i química. Tecnologies les conversions plastic-to-fuel/plastic, per a la producció de biocombustibles, hidrogen verd i plàstics biodegradables.

ÀMBIT 2: Tecnologies per a obtenir o per a usar materials de major valor afegit o altes prestacions en la indústria química com, per exemple, materials per a reducció de pes en mitjans de transport o envasaments innovadors.

ÀMBIT 3: Tecnologies disruptivas per al mercat energètic i la mobilitat com, per exemple, innovacions en l'emmagatzematge d'energia, solucions de càrrega elèctrica, tecnologies de càrregues bidireccionals entre vehicles i xarxa; o noves tecnologies o models de negoci associats al vehicle connectat i al vehicle autònom.

ÀMBIT 4: Eficiència en les operacions de la indústria del petroli i del gas (exploració, producció, refinament, petroquímica) que millorin la seguretat, fiabilitat i disponibilitat de les instal·lacions industrials.

El programa d'acceleració es desenvoluparà des de l'1 de setembre de 2020 fins al 31 d'agost de 2021.

Les startups admeses en el Programa rebran durant el període d'acceleració una aportació de 5.000€ al mes en concepte de fons ordinaris. Addicionalment, les startups admeses podran sol·licitar fins a un màxim de 60.000€ a l'any en concepte de fons extraordinaris per a despeses estratègiques destinades a la consecució de les fites del Pla de Treball. El desemborsament d'aquesta aportació addicional quedarà subjecte a criteri exclusiu de Fundació Repsol.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 4 de març de 2020.

Consulteu més informació



Vols explicar la teva recerca? Participa a Pint of Science 2020

Pint of Science

Pint of Science és un festival de divulgació científica sense ànim de lucre que va sorgir l'any 2012 al Regne Unit i que ràpidament es va estendre a diversos països a causa del seu gran èxit i acceptació entre la ciutadania.

L'objectiu d'aquest festival és fer atractiva la investigació que es porta a terme a les nostres universitats i centres de recerca i acostar-la al públic general. Per això, les sessions es realitzen en un bar, amb un ambient relaxat i amb un llenguatge senzill.

Pint of Science és una iniciativa que també s'organitza a diverses ciutats espanyoles. Concretament a la ciutat de Lleida se celebrarà per tercer any consecutiu els dies 11, 12 i 13 de maig de 2020.

Si us dediqueu al món de la recerca i esteu interessats/des en participar-hi com a ponents podeu apuntar-vos a la base de dades nacional mitjançant el següent enllaç: https://cutt.ly/QuieroSerPintero, i des de l'organització contactaran amb vosaltres.

El termini d'inscripció finalitza el proper 31 de gener de 2020.