October 2019



Els Premis EmprenedorXXI obren convocatòria per impulsar les empreses més innovadores d’Espanya i Portugal

EmprendedorXXI

CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa, convoquen els Premis EmprenedorXXI, una iniciativa que té l’objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb un alt potencial de creixement. Des que es van crear el 2007, aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a start-ups d’Espanya i a partir de l’any 2018 també a Portugal.

Els premis s’adrecen a empreses innovadores d’Espanya i Portugal amb menys de tres anys d’activitat. En aquesta edició, es guardonaran les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d’impacte social), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d’aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Family Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més, Enisa ofereix a tots els participants en aquests Premis la possibilitat d’accedir al seu finançament dirigit a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors i Creixement.

L’any 2019, el pressupost, que ascendeix a un total de 98,5 milions d’euros, donarà cobertura a més de 600 projectes empresarials, el que suposarà una inversió induïda de 214,2 milions d’euros. D’altra banda, es lliuraran un total de 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

Fins al 4 de desembre, els interessats a participar-hi poden presentar una candidatura a través de la pàgina web www.emprendedorXXI.es/ca.

Consulteu més informació



Premi Talgo a la Innovació Tecnològica

Premi Talgo

La Fundación Talgo convoca la XVIII edició dels Premis Talgo a la Innovció Tecnològica. L'objectiu d'aquests premis és promoure i desenvolupar projectes d'innovació que atorguin un valor addicional a la tecnologia ferroviària i de mobilitat.

Hi ha dos categories:

- Premi Tecnologia Ferroviària: en aquesta categoria s'han de valorar projectes que suposin un avanç tecnològic de l'aplicació en l'operació ferroviària s'obtinguin millores significatives.

- Premi Mobilitat: en aquesta categoria s'han de valorar projectes en un marc més global com és el de mobilitat. Seran valorats els projectes relacionats amb indústria 4.0, Big Data, seguretat, accessibilitat, medi ambient, transformació digital i experiència d'usuari.

La dotació econòmica per al guanyador en cada categoria serà de 15.000€ i l'oportunitat de publicar un article sobre el projecte presentat en una revista de prestigi del sector.

El termini de presentació de candidatures finalitza l'1 de juny de 2020, a les 21.00h.

Consulteu més informació



Obert l'ajut Startup Capital per a startups tecnològiques

Startup Capital

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha obert la convocatòria de Startup Capital, línia d’ajuts directes de fins a 75.000€ per a startups tecnològiques emergents que necessiten finançament per portar a terme les fases inicials del negoci, desenvolupar el seu producte o servei i validar el model de negoci per arribar al mercat.

L’ajut s’ha de destinar a finançar actuacions derivades de l’execució del pla d’empresa, des de l’administració i gestió de les operacions de l’empresa fins al desenvolupament i comercialització dels productes i serveis. Són despeses justificables les de personal, les d’inversió en materials i equipaments, les de lloguer d’espais, les de contractació de serveis legals, les d’elaboració d’estratègies de comunicació o les d’adquisició de llicències per a l’ús de softwares, entre d’altres.

La convocatòria estarà oberta fins al 5 de novembre de 2019.

Consulteu les bases reguladores / Consulteu més informació



Presenta el teu projecte tecnològic al 9è Investors Fòrum

Investors Forum

El 26 de novembre, al Centre d'Innovació del BBVA a Madrid, MIT Enterprise Forum Spain celebrarà, per novè any consecutiu, Investors Fòrum, el fòrum d'inversió en start-ups tecnològiques més destacat d'Espanya.

Un espai en el qual es presentaran els 50 projectes tecnològics de major potencial del país a un selecte grup de 20 inversors nacionals i internacionals en fase activa d'inversió.

Des de MIT Enterprise Forum es convida a participar a tots els projectes en aquesta novena edició de Investors Fòrum. La inscripció se realitza mitjançant el formulari abans del 31 d'octubre de 2019.

Es consideraran aquells projectes que compleixin els següents criteris:

    * Mantinguin relació amb algun dels tracks buscats: Indústria 4.0, Tecnologies Aplicades i Industrials, Energia, Salut i Fintech.
    * Estiguin focalitzats en les rondes de finançament Pre-seed, Seed, Early stage i Growth.
    * Les seves vendes previstes per a 2019 no superin 1.000.000 €.
    * La inversió sol·licitada no superi 3.000.000 €.

Consulteu més informació



Matchmaking Event in Manufacturing

Matchmaking Manufacturing

El Matchmaking Event in Manufacturing se celebrarà a Logronyo el proper 21 d'octubre de 2019. Organitzat en el marc del projecte Poctefa aCCeSS hi participen la Université Fédérale Toulouse, la Université de Pau, la Université de Perpignan, la Universidad de la Rioja, la Universidad Pública de Navarra, la Universidad de Zaragoza i la Universitat de Lleida.

A través d'aquesta jornada es pretén buscar un espai de trobada perquè diferents entitats, empreses i investigadors (de Navarra, la Rioja, Aragó i Lleida, per la part espanyola i Pyrénées Atlantiques, Pyrénées-Orientales i Haure-Garonne per la part francesa) amb interessos comuns o pròxims es trobin, interactuïn i puguin en un futur col·laborar o treballar en algun projecte en comú.

Tots els assistents de la Universitat de Lleida podreu tenir les despeses de desplaçament i manutenció cobertes pel projecte aCCeSS. Cal que ho comuniqueu tan bon punt us hagueu apuntat a través del correu anna.aguila@udl.cat.

El termini per inscriure's és el 14 d'octubre de 2019.

Consulteu el Programa / Inscriu-te