Juny 2018Model de simulació per millorar el rendiment de les empreses càrnies

Noticia Pla

Investigadors de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL) han desenvolupat un model de simulació per millorar el rendiment de sales d'especejament de porcí, que es podria aplicar també a altres sectors carnis com el boví o l'avícola. Implementada per l'empresa navarresa Cárnicas Iruña SA, la nova eina permet planificar millor la feina diària i treure el màxim partit de les diferents famílies de productes.

El grup de recerca Alba25@ de la UdL, format per matemàtics i enginyers, ha utilitzat l'eina de simulació ExtendSim per representar cadascuna de les tasques que es realitzen en una sala d’especejament de porc. Així han creat el sistema de forma incremental, és a dir, a partir de l'assemblatge de diferents submodels que representaven famílies de productes com ara el pernil, bacó, espatlla, llom, etc...

El model permet -entre altres avantatges- comparar el rendiment de diferents races davant un mateix pla de producció, monitorar un pla de treball prefixat controlant les existències dels diferents productes a especejar, comparar el rendiment d'un conjunt de productes que es poden obtenir a partir d'un mateix tall primari per explorar quin especejament pot resultat més convenient i controlar els costos de ma d'obra quan es presenten puntes de feina o es requereix la contractació de personal addicional.

Els investigadors de la UdL, encapçalats pel professor Lluís Miquel Plà, han desenvolupat una interfície d'usuari basada en Excel. "A partir del full de càlcul, els professionals de les empreses poden accedir de forma completa a tota la funcionalitat del model sense necessitat d'entrar a manipular les interioritats del software", explica Plà. Actualment treballen en el desenvolupament d'un optimitzador que permeti millorar el rendiment de les canals, aprofitant al màxim els talls de car més cars i reduint tant els de menys valor com el carnús.

Aquest model de simulació ha rebut el premi al millor treball al darrer taller The International Food Operations & Processing Simulation Workshop, celebrat a Barcelona el passat mes de setembre. El doctorand Jordi Mateo també ha estat finalista del programa Explorer Space Lleida (antic Yuzz) amb el projecte.

FOTO: Sala d'especejament de Cárnicas Iruña. Alba25@-UdL

Consulteu la notíciaOberta la convocatòria 2018 dels Doctorats Industrials

Doctorats Industrials

L’objecte d’aquesta convocatòria és atorgar ajuts a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries, així com a empreses per al desenvolupament d’un projecte de doctorat industrial, en qualsevol àmbit de coneixement i qualsevol sector empresarial. El projecte de recerca s’ha de desenvolupar en el marc estratègic d’una empresa i, alhora, en el si d’un grup de recerca d’una universitat, centre de recerca o fundació hospitalària, on el doctorand o doctoranda ha de dur a terme la seva formació investigadora, que ha de donar lloc a una tesi doctoral en el marc del Pla de doctorats industrials de la Generalitat de Catalunya.

Els pròxims terminis de presentació de sol·licituds són els següents:

- Per a la segona resolució parcial: des del 12 de juny fins al 15 d'octubre de 2018
- Per a la tercera resolució parcial: des del 16 d'octubre fins al 10 de desembre de 2018

Si vols conèixer l’opinió de persones que han fet un Doctorat Industrial et recomanem que vegis aquest vídeo.

Consulta la convocatòria / Pots sol·licitar l'ajut en aquest enllaç

Trobaràs tota la informació del Pla de Doctorats al seu webConcurs Innovatia 8.3

Concurs Innovatia

Innovatia 8.3, projecte desenvolupat conjuntament entre l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats i la Universidade de Santiago de Compostel·la, organitza la I Edició del “Concurs Innovatia 8.3. Premis a les millors iniciatives empresarials creades amb el suport de les universitats i liderades per dones” amb la finalitat de premiar a emprenedores que presentin projectes empresarials innovadors.

Hi ha dos categories:

- Premi iniciativa empresarial de Base Tecnològica: 10.000 € + Assessorament personalitzat durant 6 mesos per una professional referent en el sector.

- Premi iniciativa empresarial Startup: 7.000 € + Assessorament personalitzat durant 3 mesos per una professional referent en el sector.

El termini de presentació estarà obert fins al 10 de setembre de 2018.

Consulteu més informacióAjuts INNOTEC per a pimes

Innotec

L'Agència per a la Competitivitat de les Empreses a Catalunya, ACCIÓ, ha obert la convocatòria d'ajudes en forma de subvenció INNOTEC 2018. L'objectiu és incentivar la col·laboració entre els proveïdors de tecnologia diferencial i pimes en el desenvolupament de projectes de R+D+i conjunts que afavoreixin el desenvolupament de productes i processos innovadors mitjançant la transferència de coneixement i tecnologia cap a l'empresa.

Aquestes ajudes estan dirigides a pimes que operin a Catalunya i als desenvolupadors de tecnologia TECNIO i/o altres desenvolupadors de tecnologia homologats que participin en projectes col·laboratius. Els projectes es podran executar per empreses soles que subcontractin a desenvolupadors de tecnologia o a consorcis d'entitats de les dues tipologies que col·laborin conjuntament.

Els projectes, que podran tenir una durada de fins a 2 anys des de la sol·licitud, hauran de tenir un pressupost màxim de 150.000 € amb una subcontractació mínima del 25% (fins al 100%) o bé amb una col·laboració directa. A l'hora de finançar, les ajudes van des del 35% fins al 70% del pressupost i, en qualsevol cas, les entitats TECNIO obtindran un 100% del pressupost subvencionat en projectes col·laboratius.

El termini per presentar sol·licituds finalitza el proper 9 d'agost de 2018.

Consulteu més informacióConvocatòria oberta Programa TECNIOspring PLUS

TECNIOspring PLUS

L'objectiu de la convocatòria TECNIOspring PLUS d'ACCIÓ és l'atorgament d'ajuts econòmics a empreses ubicades a Catalunya i entitats acreditades TECNIO per a la contractació de personal investigador experimentat per a desenvolupar projectes de recerca aplicada orientats a la transferència tecnològica.

La contractació de l'investigador/a anirà lligada a un programa de mobilitat de 24 mesos de durada per tal de potenciar la seva carrera investigadora en el seu àmbit d'expertesa.

El programa contempla dos tipus de projectes subvencionables vinculats a dos tipus de mobilitat:

a) Sortida a l'estranger + retorn (Mobilitat A):
- Fase de sortida: Estada d'un any a una entitat d'acollida fora d'Espanya (universitat, centre de recerca, centre tecnològic o departament d'R+D d'una empresa), d'un/una investigador/investigadora experimentat/da de qualsevol nacionalitat per desenvolupar un projecte de recerca aplicada orientat a la transferència tecnològica.
- Fase de retorn: Estada d'un any de durada a l'entitat beneficiària de l'ajut per a finalitzar el projecte iniciat en l'entitat d'acollida a l'estranger.

b) Incorporació a una empresa amb establiment operatiu a Catalunya o a una entitat acreditada TECNIO (Mobilitat B):
- Estada de dos anys d'un investigador/d'una investigadora experimentat/da de qualsevol nacionalitat a una empresa amb establiment operatiu a Catalunya o una entitat acreditada TECNIO, per a desenvolupar un projecte de recerca aplicada orientat
a la transferència tecnològica.

Les entitats beneficiàries dels ajuts són les següents:

a) Els desenvolupadors de tecnologia acreditats i vigents TECNIO que apareixen al web.

b) Les empreses amb establiment operatiu a Catalunya que tinguin una plantilla de com a mínim 4 treballadors durant el mes anterior al de la presentació de la sol·licitud.

El termini de presentació d’ajuts és el 28 de setembre de 2018.

Consulteu la convocatòria │ Consulteu més informacióPresenta el teu projecte a la convocatòria Call4Projects!

XPatient

Totes aquelles empreses, institucions, start-ups, emprenedors, grups de recerca, fundacions, etc. que estiguin treballant en iniciatives que apoderin el pacient i millorin la seva experiència i tinguin un cas d’èxit, una experiència per mostrar poden presentar-se a la convocatòria Call4Projectes.

Les propostes seleccionades es presentaran en el marc del congrés XPatient Barcelona que tindrà lloc el 20 de setembre, esdevenint-ne ponents o bé participant a la zona d’exposicions.

El termini per presentar propostes finalitza el 25 de juny de 2018.

Consulteu més informació