Abril 2018“Artífexs del canvi: les dones en la innovació i la creativitat", lema del Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual

IP_Day

Cada 26 d'abril se celebra el Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual i Industrial (PI), commemoració creada l'any 2000 per l'Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI) per donar a conèixer la funció que exerceixen els drets de PI en el foment de la innovació i la creativitat.

Amb el tema d'aquest any, “Artífexs del canvi: les dones en la innovació i la creativitat”, la OMPI vol celebrar el talent, l'enginy, la curiositat i el valor de les dones que impulsen el canvi al nostre món i plasmen el nostre futur comú.

La celebració del Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual del present any constitueix una oportunitat per posar en relleu la manera en què el sistema de propietat intel·lectual (PI) pot recolzar a les dones innovadores i creatives (i, de fet, a totes les persones) en la seva obstinació per portar les seves extraordinàries idees al mercat.

Per commemorar el Dia Internacional de la Propietat Intel·lectual s'han organitzat actes arreu del món. Consulteu el mapa.Publicació de l'Informe GEM 2017-2018

Informe GEM

El Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE), l'Associació RED GEM Espanya, la Fundació Rafael del Pino, Banc Santander, a través de Santander Universitats, i Enisa han presentat l'Informe Global Entrepreneurship Monitor (GEM) Espanya 2017-18 amb les últimes dades estadístiques sobre l'ecosistema emprenedor espanyol.

Elaborat per més de 150 investigadors de tot el país amb dades obtingudes a partir de 25.000 enquestes a la població d'entre 18 i 64 anys i entrevistes a experts nacionals, aquest informe recull les principals característiques de la dinàmica emprenedora del país i en aquesta edició incorpora un monogràfic sobre Empreses Basades en el Coneixement i un altre sobre Nivell tecnològic de les iniciatives emprenedores.

De l'informe es desprèn que la taxa d'emprenedoria espanyola es recupera i augmenta també l'emprenedoria femenina, reduint la bretxa de gènere per cinquè any consecutiu.

Consulteu l'informePresenta't al Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ i troba el teu inversor ideal!

Forum Inversio ACCIÓ

Si tinguessis un micròfon i un minut per dirigir-te a un auditori de més de 500 persones ple d’inversors i fons de capital risc locals i internacionals, què els explicaries? Aquest repte el viuran les 21 startups finalistes del Fòrum d’Inversió 2018. Vols ser una d’elles? Afanya’t a presentar la teva candidatura abans del 16 d’abril! La teva mitja taronja (inversora) t’hi estarà esperant!

Un any més, el Fòrum d’Inversió es converteix en el millor espai per impulsar els projectes més innovadors, ambiciosos i amb potencial de creixement que cerquen capital d’inversors privats o fons de capital risc. Un espai on descobrir projectes com el guanyador del 2017, AE Innova; i on també han triomfat projectes com Hemav, Red Points, STAT-Diagnostica o Minoryx Therapeutics. A més, també s’hi premia la trajectòria emprenedora, com es va fer el 2017 amb els fundadors de Wuaki TV (ara Rakuten TV).

Si ets una empresa amb menys de cinc anys de vida i seu social a Catalunya, estàs en funcionament i tens un pla de negoci detallat amb projeccions financeres és la teva oportunitat. D’entre totes les startups presentades se’n seleccionaran 50 per publicar el Catàleg d’empreses amb potencial de creixement, que arribarà a les mans dels principals fons de capital risc i xarxes d’inversors privats de Catalunya. D’aquestes 50, 24 rebran formació per millorar les habilitats comunicatives davant dels potencials inversors abans de seleccionar les 21 finalistes que protagonitzaran el Fòrum d’Inversió 2018 el proper 20 de juny.

Consulteu més informació