Setembre 2013



Oberta la 3ª convocatòria del Fons d'Emprenedors Repsol

Fons d'Emprenedors Repsol

La Fundació Repsol ha obert la 3ª Convocatòria del seu Fons d'Emprenedors de suport a projectes empresarials en eficiència energètica.

Està dirigida a tots els emprenedors que hagin constituït, o tinguin intenció de constituir una empresa, i a investigadors que vulguin madurar la seva recerca per transformar-la en un projecte empresarial en el camp de la bioenergia o l'eficiència energètica.

La convocatòria és internacional i estarà oberta fins el 15 de novembre de 2013.

Consulteu més informació.



Préstec i+i, la nova línia de préstecs dotada amb 100 milions d'euros per a les empreses

prestec

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el Préstec i+i, la nova línia de préstecs dotada amb 100 milions d'euros per finançar necessitats de circulant i inversions empresarials.

La línia neix de la necessitat de dotar les empreses d'efectiu per a la seva activitat de tresoreria i d'impulsar les inversions, tenint en compte la dificultat actual d'accés al crèdit.

El Préstec i+i ofereix condicions preferents en forma de garanties per finançar empreses en creixement de qualsevol sector, amb viabilitat empresarial i que portin a terme projectes d'innovació, internacionalització o industrialització. Les actuacions en aquests àmbits així com el seu finançament, la creació i el manteniment de llocs de treball, són un objectiu cabdal de les actuacions del Govern.

Les operacions es poden tramitar a través de l'Institut Català de Finances (ICF). ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana, determinarà l'elegibilitat dels projectes, i el Departament d'Empresa i Ocupació assumirà el 70% del risc dels préstecs.

L'import mínim del préstec serà de 50.000 euros i el màxim serà de 500.000 euros en el cas del circulant, i d'1 milió d'euros en el cas d'inversions. El termini d'amortització dels préstecs de circulant serà de 4 anys i de 7 en el cas dels préstecs d'inversió.

El Préstec i+i es podrà sol·licitar fins el 31 de desembre del 2014 o fins l'exhauriment del pressupost a través del portal Finempresa, www.finempresa.cat.

Consulteu tota la informació, les condicions i el procés de sol·licitud al web d'ACCIÓ.