Novembre 2011



La jornada "Emprèn a Lleida" registra 270 inscrits que han participat en les diferents activitats organitzades

Emprèn Lleida

Els especialistes convidats a la jornada Emprèn a Lleida, que ha comptat amb 270 inscrits, han coincidit a destacar que l’ambició i la passió són alguns dels ingredients bàsics per ser una persona emprenedora. Franc Ponti, director del centre d’innovació EADA, ha explicat que per emprendre cal tenir pensament zen, ser provocador, obrir la ment, ampliar les perspectives, gestionar les emocions i saber col•laborar.

Per la seva part, Ricard Castellet, de LetsBonus, ha afirmat que “el moment d’emprendre és ara” i que “emprendre és un projecte d’ambició personal i professional”. En aquest sentit, Meritxell Morera, fundadora de Sabàtica, ha comentat que no n’hi ha prou amb la il•lusió, sinó que “cal apassionar-se amb el projecte”.

En el marc de la jornada, organitzada per l’Ajuntament de Lleida i GLOBALleida, els assistents han pogut compartir les seves experiències i han tingut ocasió de plantejar els seus projectes a empresaris consolidats en el face to face, en el qual han participat Francina Solé, directora d’I+D+i de Ros Roca; Josep Pont, conseller delegat del Grup Borges; José Carlos Iturregui, gerent de Lleida.net; Jordi Marín, directiu d’INDRA; Vicenç Voltas, director de Voltas, i Francesc Caus, gerent comercial de Gotta.

A banda dels diferents moments de networking, la jornada ha comptat també amb la intervenció de Fernándo Álvarez, entrenador de persones emprenedores d’alt rendiment, i amb l’espai dedicat a l’emprenedoria, en què entitats com Inicia, ACC1ó, la Cambra de Comerç de Lleida, ICF, Avalis i ICO hi han ofert els seus serveis i productes financers.

Durant la inauguració, Josep Presseguer, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha destacat la importància d’atansar el món de l’empresa als joves per incentivar l’esperit emprenedor. Xavier Pont, conseller delegat de GLOBALleida, ha destacat que aquest tercer acte que organitza el consorci ha estat ideat per oferir “diàleg, reflexió i coneixement” sobre l’emprenedoria. Finalment, Delfí Robinat, president de l’àrea de Promoció de Creació d’Empreses de GLOBALleida ha assenyalat que la “capacitat d’empendre pot crear riquesa per al nostre país”. (+)